mandag den 19. december 2016

Talentskole med på en kigger ved Ankers sidste byrådsmøde


Historiens vingesus blandede sig med den kølige vinterbrise ved Odense Rådhus sidste onsdag, da deltagerne på politiker-linjen ved årets talentskole var tilskuere til Anker Boyes sidste byrådsmøde som borgmester i Odense. 

Besøget var kulminationen på en dag i lokalpolitikens tegn, der skulle give kursisterne en mulighed for at snuse til lokal politk på flere forskellige måder og vække deres interesse. Det fortæller Thomas Holmgaard, der sammen med Theis Hansen guidede deltagerne igennem dagen.

”Politiker-linjen henvender sig bredt til alle nysgerrige, og man skal ikke have bestemte forudsætninger for at deltage. Vi er en blandet gruppe - både i forhold til interesse, men også politisk ståsted. Det prøver vi at udnytte for at skabe en god debat, og vi afslutter alle arrangementer med et socialt indslag, fortæller Thomas.

Blandt deltagerne var 29-årige Mikkel Hald Kjeldsen, der er i gang med sit sidste år på FYNs Hf-kursus. Mikkel læser historie og samfundsfag, men det er ikke derfor, han har meldt sig til talentskolen. Han har nemlig planer om at læse til politimand, og tænkte at talentskolen var en god mulighed for at udvidet sin horisont og viden om politik inden optagelsesprøven.

”Man behøver ikke drømme om at være politiker for at være med her idag. Man kan bare være nysgerrig på lokal politik. Det påvirker jo os ofte mere, hvad der bliver besluttet lokalt, end hvad de laver på Borgen”, siger Mikkel.

20-årige Sebastian Nielsen, der selv er aktiv i politik som formand for DSU i Kerteminde synes talentskolen er en god lejlighed til at vise, at politik ikke behøver være kendeligt.

”Det handler om fællesskaber og indflydelse. Politik skal gøres folkeligt igen og skal være på et niveau, hvor alle kan være med. Alle kan bidrage til samfundsdebatten - det behøver man ikke være politisk nørd for - heller ikke når det kommer til ungdomspolitik, lyder budskabet.

Dagen blev afsluttet i Vintapperstræde, hvor der var mulighed for at diskutere dagens mange indtryk og politiske forskelligheder over kold forfriskning.

Mikkel Hald nederst til højre; Sebatian Nielsen øverst til venstre.


Læs mereIngen kommentarer:

Send en kommentar